Medové rezy od Božky
Tento recept na medové rezy mám od svojej mamy, ktorá ho robieva už roky. Recept si vylepšila a doladila podľa svojich skúseností a aj vďaka tomu sú tieto medové rezy naozaj lahodné. Vynikajúce medové rezy
Tento recept na medové rezy mám od svojej mamy, ktorá ho robieva už roky. Recept si vylepšila a doladila podľa svojich skúseností a aj vďaka tomu sú tieto medové rezy naozaj lahodné. Vynikajúce medové rezy
Vynikajúce makové hrebene z kysnutého cesta – sú vhodné aj ako desiata deťom do školy. Aj po niekoľkých dňoch sú mäkké ako pavučinka. Tieto hrebene môžeme robiť s rôznymi obmenami, či už orechové, tvarohové, prípadne nutelové. Suroviny: Suroviny na plnku: Na potretie a posypanie: Postup: Z mlieka, droždia a 1 ČL kryštálového cukru urobíme kvások.… Read More Makové hrebene
Veľmi obľúbené domáce tortové lízatka Cake pops Suroviny na korpus: 4 vajcia, 80 g práškový cukor, 80 g polohrubá muka, 15 g kakao, 1 ČL kypriaci prášok do pečiva. 4-5 PL lieskovo-orieškový krém, napr. Nutella, 1-2 PL džem. Suroviny na čokoládovú polevu: 100 ml smotana na šlahanie, 150 g čokoláda na varenie. Na dozdobenie: mleté… Read More Cake pops
Keďže vianočné sviatky sú čerstvo za nami a blíži sa fašiangové obdobie, pridávam ďalší recept na domáce šišky. Domáce vysmážané šišky Suroviny: Postup: Z uvedeného množstva mlieka si odoberieme 100 ml a pripravíme si kvások z vlažného mlieka, 1 ČL kryštálového cukru a droždia. Do preosiatej múky dáme soľ, citrónovú kôru, vajce, žĺtky, cukor, rum,… Read More Domáce šišky
Vanilkové venčeky z odpaľovaného cesta Suroviny: Pálená hmota: 220 g hladká múka špeciál, 100 g olej, 6 vajcia /280 g/, štipka soli, 300 ml voda. Krém 1 Zlatý klas, 500 ml mlieko, 1 ks vanilkový cukor, 8 PL práškový cukor, 200 g maslo. Na posypanie: práškový cukor Postup: Dáme variť vodu, olej a štipku soli.… Read More Vanilkové venčeky
Vynikajúce, rýchle, nenáročné smotanové plnené rožky len z troch surovín a bez kysnutia ?
Višňovo-kakaová raw torta
Vynikajúca a rýchla hrnčeková bábovka z kyslej smotany, Granka a orechov Suroviny (1 hrnček = 250 ml) : 1 hrnček kyslá smotana, 1 hrnček hladká múka, 1 ks kypriaci prášok do pečiva, 1 hrnček práškový cukor, 1 vanilkoý cukor, 1 hrnček Granko, 1 hrnček mleté vlašské orechy alebo mandle, 3 vajcia, 1/2 hrnčeka oleja. Postup:… Read More Bábovka z kyslej smotany
Veľkonočný baranček s lahodnou rumovou príchuťou a s jemnou konzistenciou Suroviny: 3 ks vajcia, 150 g polohrubá múka, 150 g práškový cukor, štipka soli, 1 ks kypriaci prášok do pečiva, 1 k vanilkový cukor, 4 PL mlieko, 4 PL olej, 1 PL rum. Na ozdobenie: 2 bielky, štipka soli, 300 g práškový cukor, hrozienka, biela… Read More Veľkonočný baranček 2
Z dávky vyjdu 2 záviny. Suroviny na kvások:200 ml mlieko,1 ČL kryštálový cukor,1 ks droždie (42g).Suroviny na cesto :600 g polohrubá múka,štipka soli,2 žĺtky,100 ml mlieko,100 ml olej,4 PL kryštálový cukor.Suroviny na plnku:300 az 400 g mleté vlašské orechy,kryštálový cukor podľa chuti + mlieko podľa potreby. Postup: Urobíme si kvások z 1 ČL kryštálového cukru, 200… Read More Orechový kysnutý závin