Medové rezy

Medové rezy od Božky

Tento recept na medové rezy mám od svojej maminy, ktorá ho robieva už roky. Recept si vylepšila a doladila podľa svojich skúseností a aj vďaka tomu sú tieto medové rezy naozaj lahodné.

Vynikajúce medové rezy

Na cesto potrebujeme:

  • 600 g hladkej múky špeciál,
  • 120 g masla,
  • 150 g práškového cukru,
  • 2 vajcia,
  • 4,5 PL medu,
  • 1,5 ČL sódy bikarbóny,
  • slivkový lekvár,
  • čokoládová poleva.

Suroviny na plnku:

  • 400 ml plnotučného mlieka,
  • 2 ks vanilkového cukru,
  • 4 PL hladkej múky špeciál,
  • 250 g masla,
  • 200 g práškového cukru.

Suroviny na čokoládovú polevu:

  • 200 g tmavej čokolády,
  • 100 g masla.

Postup:

Maslo, cukor, med, vajcia a sódu bikarbónu dáme do hrnca a za stáleho miešania zohrievame až do bodu varu. Horúcu zmes vylejeme do preosiatej múky. Spracujeme hladké cesto a rozdelíme ho na 4 bochníky. Rozvaľkáme ich a po jednom upečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie. Pečieme ich vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C zhruba 5-8 min.

Z mlieka, cukru a múky uvaríme hustú kašu a necháme ju vychladnúť. Zmäknuté maslo (izbovej teploty) vymiešame s cukrom dopenista a postupne pridávame vychladnutú kašu. Keď je plnka vyšlahaná, opatrne pridáme 1 PL lyžicu umu.

Plníme v poradí: cesto, krém, cesto, lekvár, cesto, krém, cesto. Naplnený koláč zaťažíme na 4 – 5 hodín. Potom vrch polejeme čokoládovou polevou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.