Cheesecake s arašidovým maslom

Famózny cheesecake s arašidovým maslom, s čokoládovým krémom, posypaný mandľovými lupienkami

cheesecake s arašidovým maslom fotopostup

Suroviny:

200 g maslové kekse,

50 g slané arašidy,

100 g horká čokoláda,

70 g mäkké maslo,

500 g mascarpone,

200 g kryštálový cukor,

250 g jemné arašidové maslo,

125 ml kyslá smotana,

3 celé vajcia,

2 žĺtky.

Suroviny na čokoládový krém:

100 g mliečna čokoláda,

250 g kyslá smotana,

30 g kryštálový cukor,

1 PL kakao.

Na dozdobenie:

mandľové lupienky

 

Postup:

Do misky dáme maslové kekse zomleté na jemno, pridáme zomleté arašidy a čokoládu. Potom pridáme mäkké maslo, rukou vypracujeme hmotu, ktorú natlačíme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a dáme do chladničky. Mixérom vymiešame mascarpone, kyslú smotanu s cukrom, potom pridáme arašidové maslo, vajcia a nakoniec žĺtky. Vypracujeme hladký krém, ktorý nalejeme na keksíkový korpus a uhladíme ho. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 170 °C zhruba 50 minút. Medzitým si pripravíme čokoládový krém: Všetky ingrediencie okrem kakaa necháme rozpustiť za stáleho miešania na miernom ohni, nakoniec pridáme kakao a premiešame. Hotový krém nalejeme na horúci cheesecake a dáme späť do rúry na 10 minút. Cheesecake dozdobíme mandľovými lupienkami a necháme vychladnúť pri izbovej teplote, potom ho dáme na noc do chladničky a až na druhý deň ho vyberieme z formy. Krájame ho vlhkým nožom.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.