Rezy a dezerty

Tvarohové pité

Ja milujem pité. Jablkové pité je tradičný zákusok našich starých mám, ktorý nikdy nesklame a jedine, čo ho predbehne je vynikajúce tvarohové pité 🙂

Tvarohové pité

tvarohové pité

Suroviny na cesto:

300 g hladká múka špeciál,

125 g maslo,

2 vajcia,

1/2 balíka kypriaci prášok do pečiva,

100 g práškový cukor.

Suroviny na plnku:

500 g polotučný tvaroh,

2 ks žĺtky,

2 ks vanilkový cukor,

hrozienka,

práškový cukor podľa chuti,

1-2 ČL citrónová kôra.

 

Postup:

Najskôr si pripravíme tvarohovú plnku. Tvaroh zmiešame so žĺtkami, vanilkovým cukrom, práškovým cukrom, citrónovou kôrou a hrozienkami, ktoré boli vopred namočené v horúcej vode. Všetko spolu zamiešame a odložíme bokom. Zo surovín na cesto vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na 2 časti. Prvú časť rozvaľkáme na veľkosť plechu a pomocou valčeka prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na cesto nanesieme tvarohovú plnku a prikryjeme druhým cestom, ktoré rozvaľkáme rovnakým spôsobom. Cesto popicháme vidličkou, aby sme tým zabránili odúvaniu cesta a dáme piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C zhruba 25 až 30 min. Vychladnuté nakrájame na rezy, alebo kocky, posypeme práškovým cukrom a podávame.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *