Pizzové špaldové muffiny

Pizzové muffiny zo špaldovej múky sú rýchle, ľahké a vynikajúce. Táto slaná pochúťka je skvelá obmena klasickej pizze, kde môžete naplno využiť svoju fantáziu a kombinovať rôzne ingrediencie. U nás najviac beží pizza šunka, kukurica a šampiňóny, tak ich najčastejšie robíme s týmito ingredienciami 🙂 . Muffiny môžeme dozdobiť cherry paradajkami, alebo podávame s rajčinovou omáčkou, prípadne s kečupom.

Pizzové muffiny zo špaldovej múky

spaldove-pizzove-muffiny

Suroviny na 12 ks:

200 g hladká špaldová múka,

2 ČL kypriaci prášok do pečiva,

50 g kukurica,

50 g šampiňóny,

1/2 ČL sušené oregano,

1/2 ČL sušená bazalka,

2 vajcia,

1/2 hrnčeka slnečnicový olej,

1/2 hrnčeka mlieko,

himalájska soľ podľa chuti,

1 ks mozarella, prípadne iný syr, napr EIDAM…

100 g šunková saláma,

6 ks cherry paradajky (nemusí byť),

košíčky + plech na muffiny.

 

Postup:

V miske zmiešame múku, kypriaci prášok do pečiva, soľ, oregano a bazalku. V druhej miske vymiešame vajcia, olej a mlieko, kým sa suroviny nespoja. Následne zmes primiešame k múke a k ostatným surovinám. Všetko spolu dobre premiešame a vymiešame do hladka. Mozarellu nastrúhame na hrubo. 2/3-iny mozarelly (eidam) pridáme do cesta, spolu s kukuricou, šampiňónmi a s nakrájanou šunkovou salámou. Všetko spolu opäť dobre premiešame a vylejeme do košíčkov, ktoré sú uložené vo forme na muffiny. Zvyšnou mozarellou posypeme vrch muffinov a môžeme dozdobiť 2 kúskami na štvrtiny nakrájanými cherry paradajkami. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C zhruba 25 – 30 minút.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.