Fitness cheesecake

Tento nenáročný na prípravu a zdravý tvarohový cheesecake s čučoriedkami z ovsených vločiek, bez pridaného cukru, múky, masla je vynikajúci fitness dezert, ktorý je bohatý na bielkoviny, má nízky objem sacharidov a množstvo vápnika.

Fitness tvarohový cheesecake s čučoriedkami

Suroviny na korpus (priemer tortovej formy 24 cm):

150 g ovsené vločky,

75 g mleté vlašské orechy,

1 vajce,

1,5 PL med,

voda podľa potreby.

Suroviny na krém:

500 g hladký tvaroh,

65-70 g biely jogurt,

1 vajce,

2-3 PL med,

čučoriedky, prípadne iné ovocie na ozdobenie.

 

Postup:

Orechy zmiešame spolu s ovsenými vločkami. V miske rozšľaháme vidličkou vajíčko, ktoré pridáme do zmesi ovsených vločiek s orechami a poriadne premiešame, spolu s lyžicou medu. Ak treba, aby cesto poriadne držalo, pridáme trošku vody. Hmotu rukou postláčame do hrudky. Rúru si dáme rozohriať na 170 stupňov. Hmotu natlačíme rukou na spodok tortovej formy a vytvoríme aj okraje. V miske si zmiešame tvaroh s jogurtom, rozšľahaným vajíčkom a medom (med môžeme pridať podľa chuti). Nanesieme polovicu krému na korpus a poukladáme naň polovicu čučoriedok. Na ne nanesieme zbytok krému a na vrch dáme opäť čučoriedky (čučoriedky na vrch môžeme dať i pred pečením, ale ak chceme zachovať čo najviac vitamínom, tak cheesecake môžeme čučoriedkami dozdobiť i po pečení). Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 170 °C zhruba 20 minút.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.