Vynikajúci a rýchly
hrnčekový špaldový koláč s pudingom,
ktorý zvládne každá gazdinka.
Suroviny na cesto (hrnček = 300 ml) :
1 hrnček špaldová múka,
1 hrnček špaldová-celozrnná múka,
1 hrnček trstinový/kryštálový cukor,
1,5 hrnček mlieko,
trochu masla cca 20-30 g,
1 ks Zlatý klas,
1 ks vajce,
1 ks kypriaci prášok do pečiva.
Suroviny na dohotovenie:
domáci lekvár na potretie (ja som dala marhuľový),
3 ks puding (podľa chuti…jahodový, vanilkový, ja som dala čokoládový),
cukor podľa chuti (cca 4 – 6 PL)
1 l mlieko.
Postup:
V miske vymiešame všetky suroviny na cesto…..vajce, cukor, maslo, mlieko, múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a zlatý klas. Všetko spolu dobre vymiešame a vylejeme na vymastený a múkou posypaný plech alebo na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180-190 °C zhruba 25-30 minút. Po upečení, vrch koláča potrieme lekvárom (ako obmenu môžeme namiesto lekvára koláč poliať uvarenou kávou). Na vrch vychladnutého koláča nalejeme puding, ktorý uvaríme z 1 l mlieka, cukru a pudingových práškov. Po vychladnutí dáme koláč ztuhnúť do chladničky.