Orechová bábovka

Rýchla hrnčeková orechová bábovka zo špaldovej múky

Suroviny:

1 hrnček hladká múka (prípadne špaldová hladká múka),

2 vajcia,

štipka soli,

1 hrnček cukru (kryštálový/trstinový),

1 kypriaci prášok do pečiva,

1 hrnček mleté vlašské orechy,

1/2 hrnčeka mlieko,

1/2 hrnčeka roztopené maslo, prípadne olej.

Postup:

Žĺtky vymiešame s cukrom, následne pridáme mlieko a vymiešame. Postupne pridávame múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva, roztopené maslo a mleté vlašské orechy. Všetko spolu dobre vymiešame ručným mixérom. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh, ktorý postupne zapracujeme do cesta vareškou. Hotové cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy a dáme piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C cca 45 min. Vrch polejeme čokoládou a posypeme orechmi. Dozdobíme podľa fantázie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.