Domáce dukátové buchtičky

Domáce dukátové buchtičky

Suroviny na cesto:

500 g hladká múka,

300 ml mlieko,

20 g droždie,

40 g kryštálový cukor,

1 ks vajce,

štipka soli,

100 ml olej.

Suroviny na puding:

500 ml mlieko,

2 PL kryštálový cukor,

1 ks vanilkový cukor,

1 ks Zlatý klas.

Postup:

Z vlažného mlieka, 1 ČL cukru a droždia si urobíme kvások. Do múky pridáme štipku soli, vajce, cukor, kvások, mlieko a olej a vymiesime cesto. Hotové cesto nemáme vykysnúť 45 minút. Následne ho rozdelíme na 12 častí, ktoré na doske úšúľame na dĺžku plechu. Prenesieme ich po jednom na plech a po jednom ich potierame olejom. Necháme ich ešte podkysnúť a následne ich poprekrajujeme. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 170 – 180 °C zhruba 20-25 minút. Zo surovín na puding uvaríme krém, ktorým ich polejeme.

Príprava pudingového krému: V mlieku s cukrom (vanilkovým i kryštálovým) uvaríme puding Zlatý klas.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.