Tieto parmezánové „chuťovky“ sú u nás veľmi obľúbené. Často ich pripravujem ku krémovým polievkam namiesto krutónov. Ich príprava je jednoduchá a výsledok si zamilujete.
Na parmezánové chipsy potrebujeme:
- 100 g parmezán, príp. syr Vršatec,
- olivový olej.
Postup:
Parmezán postrúhame na drobno a poukladáme na plech vymastený olivovým olejom (namiesto vymasteného plechu môžete použiť papier na pečenie). Z parmezánu vytvárame malé kôpky (vysoké približne 0,5-1 cm). Pečieme v rúre na 170-180 °C približne 5 minút. Mali by byť upečené dozlatista, nie do hneda.
![Nastrúhaný parmezán uložený na vymastenom plechu](https://i0.wp.com/zuzkinemaskrty.sk/wp-content/uploads/2023/11/IMG_6045.jpeg?resize=750%2C1000&ssl=1)
![Parmezánové chipsy](https://i0.wp.com/zuzkinemaskrty.sk/wp-content/uploads/2023/11/IMG_6051.jpeg?resize=750%2C563&ssl=1)