Rezy a dezerty

Nepečený valentínsky dezert

Keď sa mi nechce piecť, tak nepečiem, ale keďže sa blíži Valentín, dezert po vynikajúcej valentínskej večeri nesmie chýbať. Preto som sa rozhodla pre tento nepečený rýchly, jednoduchý a veľmi chutný valentínsky dezert, ktorý zvládne úplne každý. Je to vynikajúci recept z čias našich babičiek, ktorý si väčšina z nás pamätá ešte z detských čias 🙂

valentínsky nepečený dezert fotorecept

 

Suroviny:

1 krabica BB puding,

1 ks vajce,

200 g práškový cukor,

2 PL kakao,

250 g maslo,

1-2 PL rumu,

orechy podľa chuti, nemusia byť,

piškóty v tvare srdca,

cukríky na dozdobenie,

studená instantná káva+ 1 PL rumu.

Postup:

Do hrnca dáme maslo, necháme ho na miernom ohni rozpustiť. Potom pridáme práškový cukor a chvíľu povaríme. Následne pridáme BB puding, na miernom ohni premiešame a nakoniec pridáme ostatné suroviny: vajce, kakao, rum a mleté orechy podľa chuti (vlašské, lieskovce, mandle). Kto nemá rád, resp. nemôže orechy, nemusí dávať. Do masy môžeme pridať trošku mlieka, ak by veľmi zhustla, ale nemusíme. Hotovú masu nalejeme za horúca do celofánom vystlanej formy, ale iba na spodok, potom naukladáme piškóty, ktoré môžeme pokvapkať vychladnutou instantnou kávou zmiešanou s 1 PL rumu a zalejeme zvyškom hmoty. Ja som použila formu na srnčí chrbát, kľudne môžeme aj inú, ako napr. na biskupský chlebík. Hotový dezert necháme vychladnúť na noc v chladničke, alebo ho dáme na 30 minút do mrazáka, následne vyklopíme, posypeme cukríčkami a podávame.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *