Jablkovo-broskyňový koláč z ovsených vločiek

Jablkovo-broskyňový koláč z ovsených vločiek

Maškrtiť sa dá i zdravo.  Dôkazom chutného a zároveň zdravého maškrtenia je tento vynikajúci

jablkovo-broskyňový koláč zo špaldovej múky a ovsených vločiek

jablkov-broskyňový koláč fotorecept

Suroviny na korpus: 

100 g špaldová celozrnná múka,

100 g ovsené vločky (jemne posekané),

100 g maslo,

2 PL med,

citrónová kôra z 1 citróna.

Suroviny na plnku:

600 g zaváraných jabĺk a 400 g zaváraných broskýň,

(alebo 1 kg očistených čerstvých jabĺk, prípadne iné ovocie),

1 PL mletej škorice,

1 PL citrónová šťava,

1 PL vanilková esencia (alebo vanilkový struk),

3 PL trstinového cukru.

Na posypanie: posekané vlašské orechy

 

Postup:

V miske zmiešame suroviny na korpus a vypracujeme jemné cesto. Dno a okraje tortovej formy s priemerom 20 až 21 cm vymastíme tukom, alebo vystelieme papierom na pečenie. Následne formu vystelieme cestom a dáme piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C 10 minút. Upečené cesto necháme mierne vychladnúť a pripravíme si plnku.

Plnka: 600 g nastrúhaných, alebo na kocky nakrájaných zaváraných jabĺk a 400 g na kocky nakrájaných zaváraných broskýň udusíme do mäkka (môžeme použiť i čerstvé jablká, tie necháme trošku dlhšie dusiť). Potom primiešame ostatné suroviny a povaríme cca minútku. Následne povarenú zmes vylejeme na predpečený korpus a dáme opäť piecť. Pečieme pri teplote 170 °C zhruba 25 až 30 minút. Hotový koláč posypeme posekanými vlašskými orechami.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *