Domáce müsli

Domáce müsli

Ak máte radi müsli tyčinky a často ich kupujete, určite viete, že nie sú zrovna najlacnejšie. Okrem toho, predávané müsli tyčinky obsahujú veľa cukru, dokonca i odborníci na výživu varujú pred ich častou konzumáciou. Preto pridávam tento recept na poctivé, zdravé, zároveň i lacné domáce müsli tyčinky bez pridaného cukru a bez éčiek.

Domáce ananásové müsli tyčinky

Domáce ananásové müsli tyčinky môžeme poliať i čokoládou. Servírujeme ich ako dezert ku kávičke, alebo ich zabalíme na cesty ako zdravú a posilňujúcu svačinku na výlet 🙂

domáce musli fotopostup

Suroviny:

3 hrnčeky ovsené vločky,

100 g rozdrvené orechy (vlašské, mandle, lieskovce- môže byť i mix orechov),

100 g sušený ananás (prípadne iné ovocie, alebo mix ovocia ako napr. marhule, hrozienka…),

1 malé maslo (125 g),

3 PL med,

2 bielky.

 

Postup:

Ovsené vločky spolu s orieškami (oriešky rozdrvíme pomocou varechy) opražíme na sucho na panvici do zlatohneda, nie moc, aby orechy nezhorkli. Odstavíme ich zo sporáka a dáme do misky. Sušený ananás sparíme horkou vodou (dáme do vriacej vody a prelejeme cez sitko). Sparený ananás nakrájame na malé kocky a pridáme do zmesi ovsených vločiek s orieškami. V malom hrnčeku rozpustíme maslo spolu s medom a opäť pridáme do orieškovej zmesi. Všetko dobre premiešame a nakoniec primiešame vyšľahaný tuhý sneh z dvoch bielkov. Hotová zmes sa musí lepiť, ak sa oddeľuje, pridáme ešte trošku medu a opäť všetko opatrne premiešame. Vzniknutú hmotu natlačíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 160 °C zhruba 20 minút. To, že je upečené spoznáme podľa toho, že kraje budú zlatohnedé a zmes ztuhne. Hotové müsli necháme vychladnúť a nakrájame na tyčinky.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *