Milka rezy

Vynikajúce, rýchle a jednoduché

Milka rezy,

ktoré zvládne každá gazdinka.

Suroviny na cesto:

1 hrnček polohrubá múka,

1 hrnček kryštálový cukor,

1 hrnček granko,

1 hrnček olej,

5 ks vajcia,

1 ks kypriaci prášok do pečiva.

250 ml uvarená instantná káva (2-3 ČL) na poliatie,

marhuľový džem na potretie.

Suroviny na čokoládovú polevu:

500 ml smotana na šľahanie 33 %-tná,

500 g mliečna čokoláda Milka (prípadne Fin Carré),

 

Postup:

V miske vymiešame vajcia s cukrom, postupne pridáme olej, múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a granko. Všetko spolu dobre vymiešame. Hotové cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, alebo plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°- 190°C zhruba 45 minút. Kým sa koláč pečie uvaríme si instantnú kávu z 2-3 ČL. Vychladnutý koláč polejeme vlažnou instantnou kávou. Vrch potrieme džemom a nakoniec koláč polejeme čokoládovou polevou, ktorú necháme stuhnúť.

Koláč môžeme piecť i ako tortu s priemerom 24 cm. Vtedy korpus prerežeme na 2 polovice, spodný korpus oblejeme polovicou kávy, natrieme džem, položíme vrchný korpus, ktorý polejeme druhou polovicou kávy a opäť potrieme džemom. Na vrch dáme čokoládovú polevu (pri torte stačí polovičná dávka, čiže 250 g smotany na šľahanie a 250 g čokolády).

Príprava čokoládovej polevy: Kým sa pečie korpus, pripravíme si polevu. Do hrnca vylejeme šľahačku, pridáme nalámanú čokoládu. Za stáleho miešanie privedieme k varu a varíme, kým poleva nezhustne.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.