Drobenkový jahodovo-pudingový koláč

Keďže sezóna jahôd je v plnom prúde, pridávam tento recept na super jednoduchý, rýchly, šťavnatý a vynikajúci

drobenkový jahodovo-pudingový koláč

zo špaldovej múky

Suroviny:

600 g hladká špaldová múka,

200 g krupicový, alebo trstinový cukor,

1 ks veľké vajce,

1 ks kypriaci prášok do pečiva,

1 ks vanilkový cukor,

250 g maslo,

3 vanilkové pudingy,

1,5 l mlieko,

3-4 PL krupicový/trstinový cukor,

čerstvé jahody.

 

Postup:

V miske si pripravíme drobenku z múky, masla, kypriaceho prášku, vanilkového cukru, krupicového cukru a vajíčka. Všetko spolu premiešame rukami. 2/3-tiny dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Následne uvaríme hustý puding z 1,5 l mlieka, z 3 vanilkových pudingov, z 3-4 PL cukru a ešte horúce nalejeme na drobenku. Následne poukladáme čerstvé jahody nakrájané na plátky. Na jahody prisypeme zbytok drobenky (1/3-tinu) a dáme piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180° C zhruba 45 minút. Vychladnutý koláč dáme do chladničky a nakoniec pokrájame.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.