Kokosové rezy

Po týchto úžasných kokosových rezov z lístkového cesta, kokosovej hmoty, čokoládovej plnky, šľahačky a na vrchu posypanou strúhanou čokoládou sa len tak „zaprášilo“ .

Suroviny:2
8 bielkov,
štipka soli,
250 g práškového cukru,
250 g strúhaného kokosu,
1 lístkové cesto
NA PLNKU:
500 ml mlieka
4 PL kryštálového cukru
125 g masla
2 pudingy dr. Oetker Horká čokoláda
NA ŠĽAHAČKU:
2 smotany na šľahanie
2 stužovace šľahačky dr. Oetker
2 vanilkové cukre
NA DOZDOBENIE:
strúhaná čokoláda, alebo čokoláda na varenie
Postup:
Najskôr si urobíme kokosovú hmotu. Z bielkov a štipki soli vyšľaháme tuhý sneh. Po lyžiciach do snehu pridávame práškový cukor a nakoniec vmiešame strúhaný kokos. Lístkové cesto rozdelíme na dve časti, ktoré rozvaľkáme na doske. Jednu časť premiestnime na vymastený, múkou vysypaný plech, na cesto navrstvíme kokosový krém a prikryjeme druhou časťou cesta. Vrch cesta popicháme vidličkou a pečieme pri teplote 200 °C zhruba 25 až 30 min.
Z mlieka, kryštálového cukru a pudingov uvaríme hustú zmes, ktorú necháme vychladnúť. Do vychladnutej pudingovej zmesi vmiešame maslo, zhruba rovnakej teploty, aby sa plnka nezrazila. Vyšľaháme smotany na šľahanie s vanilkovými cukrami a stužovačmi.
Na upečený a vychladnutý koláč natrieme plnku z pudingov, šľahačku a posypeme strúhanou čokoládou (čokoláda na varenie nastrúhaná na strúhadle).

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.