Rýchly, jednoduchý a vynikajúci
Acidko koláč zo špaldovej múky
Suroviny na cesto (hrnček = 2,5 dcl):
500 ml acidofilné mlieko,
3 hrnčeky špaldová múka,
2 hrnčeky práškový/trstinový cukor,
1 hrnček olej,
1 ČL sóda bikarbóna,
2 PL kakao,
2 hrste mleté vlašské orechy.
Suroviny na dohotovenie:
lekvár na potretie,
100 g čokoláda,
1-2 PL oleja.
Postup:
Všetky suroviny na cesto spolu dobre vymiešame ručným mixérom. Hotové cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C zhruba 25 – 30 minút. Vychladnutý koláč potrieme lekvárom a polejeme čokoládovou polevou (čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme olej a premiešame).