Špaldový Acidko koláč

Špaldový Acidko koláč

Rýchly, jednoduchý a vynikajúci

Acidko koláč zo špaldovej múky

Suroviny na cesto (hrnček = 2,5 dcl):

500 ml acidofilné mlieko,

3 hrnčeky špaldová múka,

2 hrnčeky práškový/trstinový cukor,

1 hrnček olej,

1 ČL sóda bikarbóna,

2 PL kakao,

2 hrste mleté vlašské orechy.

Suroviny na dohotovenie:

lekvár na potretie,

100 g čokoláda,

1-2 PL oleja.

 

Postup: 

Všetky suroviny na cesto spolu dobre vymiešame ručným mixérom. Hotové cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C zhruba 25 – 30 minút. Vychladnutý koláč potrieme lekvárom a polejeme čokoládovou polevou (čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme olej a premiešame).



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *