Medové rezy II.

Medové rezy II.

Keďže Vianoce sa pomaly blížia a receptov nikdy nie je dosť, pridávam tento recept na medové rezy. Medové rezy sú veľmi obľúbené ako na Vianoce, tak i na Veľkú noc. Vyskúšala som viaceré recepty, ale tento je môj najobľúbenejší 🙂

Vynikajúce medové rezy

medove-rezy-fotopostup

Suroviny na cesto (rozmer plechu 31 cm x 36 cm):

2 vajcia,

300 g kryštálový cukor,

2 ČL sóda bikarbóna,

100 g maslo,

4 PL plnotučné mlieko,

4 PL med,

900 g hladká múka,

2 PL kakao.

Suroviny na krém:

800 ml plnotučné mlieko,

5 PL hladká múka,

4 PL kryštálový cukor,

2 ks vanilkový cukor,

300 g maslo.

Suroviny na čokoládovú polevu:

200 g tmavá čokoláda,

6 PL olej.

 

Postup:

Všetky ingrediencie (okrem múky) zmiešame v hrnci a na miernom ohni ohrejeme za stáleho miešania, až kým sóda bikarbóna neprestane „šumieť“. Vznikne hustá hmota, vtedy hrniec odstavíme, pridáme múku a vypracujeme hladké cesto. Cesto rozdelíme na 4 časti a vyvaľkáme rovnaké pláty, kým je ešte cesto teplé (studené by sa lámali). Plát prenesieme pomocou valčeka na opačnú stranu plechu (na ktorom máme papier na pečenie) a dáme piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C zhruba 5-8 min. Po upečení dáme cesto na navlhčenú utierku a necháme vychladnúť. Takto upečieme všetky 4 korpusy. Medzitým si pripravíme krém. Z mlieka, vanilkového cukru a múky si uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť pri izbovej teplote za občasného miešania. V miske si vymiešame maslo s cukrom ručným mixérom a primiešame vychladnutý puding. Všetko spolu vymiešame do hladka. Krém rozdelíme na 3 časti a vrstvíme. Vrchný plát polejeme čokoládovou polevou (rozpustená čokoláda s olejom vo vodnom kúpeli). V chladničke necháme stuhnúť z večera do rána a môžeme krájať.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *