Pudingový koláč

Tento vynikajúci a nenáročný trojfarebný pudingový koláč s jahodovým, vanilkovým a čokoládovým pudingom, potretý s malinovým lekvárom, so šľahačkovou perinou, na vrchu posypaným grankom, môžeme pripraviť z akýchkoľvek pudingov.

Pudingový koláč zo smotany, s vanilkovým, jahodovým a čokoládovým pudingom

pudingový koláč fotopostup

Suroviny:

5 ks vajcia,

250 g maslo,

1 vanilkový cukor,

250 g kryštálový cukor,

1 kypriaci prášok do pečiva,

750 ml smotana na šľahanie 33 % (250 ml prilejeme do cesta, 500 ml vyšľaháme na vrch koláča),

3 rôzne pudingy (v recepete je vanilkový, jahodový a čokoládový puding Dr.Oetker),

300 g polohrubá múka,

lekvár,

granko, alebo strúhaná čokoláda na posypanie.

 

Postup:

V miske vymiešame vajcia s kryštálovým a vanilkovým cukrom, potom pridáme rozpustené vychladnuté maslo a vymiešame ručným mixérom. Následne pridáme časť múky zmiešanej s práškom do pečiva, prilejeme smotanu na šľahanie a nakoniec pridáme zvyšnú múku. Všetko dobre vymiešame. Cesto rozdelíme na 3 časti. Do každej časti pridáme 1 pudingový prášok a dobre premiešame. Cesto ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie po lyžicách, vrch vyrovnáme a dáme piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C zhruba 25 minút. Vychladnutý koláč potrieme lekvárom, na vrch dáme šľahačku, ktorú posypeme grankom, alebo strúhanou čokoládovu. Hotový koláč dáme stuhnúť do chladničky, najlepšie z večera do rána a na druhý deň nakrájame na kocky, alebo rezy.

2 komentáre

  1. Za mňa je toto úplne senzačný nádherný koláč a aj chuťovo – len mám problém, že sa pri krájaní jednotlivé časti koláča lepia na čepeľ a tak sa mi koláč trhá a nevyzerá to vôbec dobre. Viete mi poradiť čím to mám krájať aby to šlo hladko a aby to vyzeralo tak krásne ako na obrázku ?

    • Dobrý deň, ďakujem krásne a som veľmi rada, že Vám chutí. Čo sa týka krájania: Nôž na krájanie zákuskov si dám na chvíľu do vriacej vody a keď idem krájať, tak si ho vždy utriem papierovým obrúskom dosucha. Takto to robím aj pri čokoládových polevách, že vždy si týmto spôsobom a prvým ťahom narežem vrch zákuskov a druhým ťahom dokrojím zákusok až na spodok. Pri druhom ťahu už nôž nenamáčam do vody, nôž už len utieram papierovým obrúskom. Takto komplikovane to robím z toho dôvodu, aby sa mi nespájala poleva s plnkou…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.