Rezy a dezerty

Kávové rezy

Vynikajúce vianočné kávové rezy s orechovo-kávovým korpusom, s lahodným vanilkovo-kávovým krémom, poliate čokoládovou polevou robievam obvykle na Vianoce, ale veľmi často i len tak ku kávičke 🙂

Kávové rezy

kavove-rezy-fotopostup

Suroviny na korpus:

10 PL horúca čierna káva (uvarená 2 dcl silná čierna káva, do korpusu dáme 10 PL aj so sósom),

150 g mleté vlašské orechy,

300 g práškový cukor,

4 ks vajcia,

200 g hrubá múka,

1 ČL kypriaci prášok do pečiva.

Suroviny na vanilkovo-kávový krém:

250 g maslo,

250 g práškový cukor,

400 ml mlieko,

1 ks vanilkový cukor,

1 ks Zlatý klas,

3-4 ČL suchá čierna káva (kávu dáme podľa chuti).

Suroviny na čokoládovú polevu:

100 g čokoláda na varenie,

100 g cera.

 

Postup:

Žĺtky oddelíme od bielok. V miske vymiešame žĺtky s práškovým cukrom, postupne pridáme 10 PL horúcej čiernej kávy aj so sósom, ďalej pridáme mleté vlašské orechy, hrubú múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a všetko spolu dobre vymiešame ručným mixérom. Nakoniec vareškou zapracujeme vyšľahaný tuhý sneh z bielkov. Hotové cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 200 °C zhruba 20-25 minút. Na vychladnutý korpus nanesieme vanilkovo-kávový krém a dáme stuhnúť do chladničky minimálne na 4 hodiny. Keď máme krém stuhnutý, vrch polejeme čokoládovou polevou (rozpustená cera s čokoládou na varenie vo vodnom kúpeli).

Príprava vanilkovo-kávového krému: Z mlieka, vanilkového cukru a Zlatého klasu si uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť pri izbovej teplote za občasného miešania. V miske vymiešame zmäknuté maslo s práškovým cukrom, následne pridáme vychladnutý puding a vymiešame do hladka. Do krému nakoniec pridáme suchú zrnkovú kávu a opäť vymiešame.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *