Fantastická a rýchla nivová nátierka je vhodná na očká, výborná je i na raňajky, večeru alebo na studené misy. Je mnoho receptov na nivovú pomazánku, niekto dáva tvaroh, niekto majonézu, tatársku omáčku, vajcia a podobne, mne sa však najviac osvedčila kyslá smotana 🙂
Lahodná nivová nátierka
1 niva (porcovaný trojuholník z Tesca, zhruba 150 až 170 g),
250 g tradičné maslo,
1 veľké bambino,
2-3 PL kyslá smotana,
1 cibuľa,
1 zelená paprika.
Suroviny na ozdobenie:
hrozno (cherry rajčiny).
Postup:
Nivu nastrúhame, alebo rozdrobíme (popučíme vidličkou), pridáme zmäknuté maslo, syr bambino, kyslú smotanu, nadrobno nakrájanú cibuľu a papriku. Kto má rád cesnak, môže ho kľudne pridať, ja ho však do tejto nátierky nedávam. Všetky suroviny dobre vymiešame a podávame s celozrnným pečivom, alebo urobíme očká, ktoré dozdobíme polovicami hrozna, prípadne cherry rajčinami.
Najlepšia nátierka na svete ???
Monika, súhlasím, nátierka je vynikajúca 🙂