Zaváraný uhorkový šalát

Zaváraný uhorkový šalát

Ak máte, alebo ste dostali prerastené uhorky, ktoré už nie sú ani na kvašáky, istotne si doma pripravujete uhorkový šalát. Prečo si takýto šalát nezakonzervovať a nepochutiť si na ňom i po uhorkovej sezóne 🙂 . Preto pridávam tento recept na vynikajúci zaváraný uhorkový šalát, do ktorého sa môže pridať i mladá cuketa.

Zaváraný uhorkový šalát

uhorkový zaváraný šalát

Suroviny:

4 kg uhorky,

300 ml ocot,

300 g kryštálový cukor,

3-4 PL vegeta,

1/2 PL soľ,

3-4 cibuľa,

môžeme pridať i 1-2 feferóny – nemusí byť.

 

Postup:

Uhorky umyjeme, ošúpeme (ak sú mladé, šupku môžeme nechať) a nakrájame na kolieska. Do nakrájaných uhoriek pridáme nakrájanú cibuľu i feferóny. Potom pridáme ostatné veci ako vegetu, soľ, cukor a ocot a všetko spolu dobre premiešame. Šalát necháme postáť zhruba 20 – 30 minút, aby „nažil“. Následne ho opäť premiešame a môžeme plniť do čistých zaváraninových pohárov. Poháre sterilizujeme 20 minút pri teplote 80 °C.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *