Pesto z medvedieho cesnaku si vo vašej kuchyni určite nájde široké využitie. Môžete ho použiť napr. k jednoduchým cestovinám, k mäsu, prípadne k zemiakovým plackám, alebo len tak natrieť na maslový chlieb. Domáce pesto z medvedieho cesnaku pripravíme veľmi jednoducho. Naložíme ho do olivového oleja, pridáme orechy a ostatné chutné prísady a vynikajúce, zdravé pesto z medvedieho cesnaku máme hotové 😉 Orechy môžeme pridať podľa vlastnej chuti, či už vlašské, kešu, ale výborne sa hodia i pistácie.
Domáce pesto z medvedieho cesnaku
Suroviny:
100 g listy medvedieho cesnaku,
150 ml olivový olej,
2 PL vlašské orechy,
1 strúčik cesnaku,
kôra z 1 citróna (prípadne šťava z 1 citróna),
štipka soli.
Postup:
Listy medvedieho cesnaku umyjeme a usušíme kuchynskou utierkou, prípadne necháme odkvapkať. Nakrájame – potom budeme ešte mixovať. Do nádobky si dáme olivový olej, pridáme nadrobno nasekané vlašské orechy (môžu byť aj opražené, ale nemusia). Všetko spolu dobre rozmixujeme. Potom pridáme strúčik cesnaku, kôru z 1 citróna (namiesto kôry môžeme dať šťavu z citróna), štipku soli a postupne pridávame a mixujeme listy medvedieho cesnaku. Všetko spolu dobre rozmixujeme, kým z toho nevznikne zelená pasta. Podľa potreby môžeme pridať ešte trocha olivového oleja. Hotové pesto uskladňujeme v nádobne v chladničke cca 1 mesiac.