Pesto z medvedieho cesnaku

Pesto z medvedieho cesnaku si vo vašej kuchyni určite nájde široké využitie. Môžete ho použiť napr. k jednoduchým cestovinám, k mäsu, prípadne k zemiakovým plackám, alebo len tak natrieť na maslový chlieb.

Domáce pesto z medvedieho cesnaku pripravíme veľmi jednoducho. Naložíme ho do olivového oleja, pridáme orechy a ostatné chutné prísady a vynikajúce zdravé pesto z medvedieho cesnaku máme hotové 😉 Orechy môžeme pridať podľa vlastnej chuti, či už vlašské, kešu, ale výborne sa hodia i pistácie.

Príprava domáceho pesta z medvedieho cesnaku

Pesto z medvedieho cesnaku

Suroviny:

  • 100 g listy medvedieho cesnaku,
  • 150 ml olivový olej,
  • 2 PL vlašské orechy,
  • 1 strúčik cesnaku,
  • kôra z 1 citróna (prípadne šťava z 1 citróna),
  • štipka soli.

Postup: 

Listy medvedieho cesnaku umyjeme, usušíme (prípadne necháme odkvapkať) a nakrájame. Do nádobky si dáme olivový olej, pridáme nadrobno nasekané vlašské orechy (môžu byť aj opražené, ale nemusia). Pridáme strúčik cesnaku, kôru z 1 citróna (namiesto kôry môžeme dať šťavu z citróna), štipku soli a postupne pridávame a mixujeme listy medvedieho cesnaku.

Všetko spolu dobre rozmixujeme, kým z toho nevznikne zelená pasta. Podľa potreby môžeme pridať ešte trocha olivového oleja. Hotové pesto uskladňujeme v chladničke cca 1 mesiac.

Extra panenský olivový olej 750 ml

Extra panenský olivový olej 750 ml

Vyskúšajte vysokokvalitný extra panenský olivový olej s intenzívnou chuťou a jemnou arómou. Lisovaný je za studena z kalábrijských BIO olív výlučne mechanickými prostriedkami.

Nakupovať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.