Drobné pečivo, tuhé cestá

Kokosové fúkané rožky

Zbožňujeme toto duté drobné trvanlivé pečivo pečené vo formičkách, ktoré pri pečení rozvoniava po celom dome. Či už kokosové fúkané rožky, alebo orechové fúkané rožky u nás signalizujú vianočný čas. A keďže vianoce sa pomaly blížia pridávam tento recept na vynikajúce kokosové fúkané rožky. Recept robievam s obmenou orechovou, takže keď strúhaný kokos nahradíme mletými vlašskými orechmi pripravíme tak orechové fúkané rožky.

Kokosové (orechové) fúkané rožky

kokosove-fukane-rozky

Suroviny:

500 g práškový cukor,

250 g maslo,

200 g hladká múka,

200 g kokosová múčka, (v prípade orechových fúkaných rožkov, zameníme strúhaný kokos za mleté vlašské orechy),

1/2 balíka kypriaci prášok do pečiva.

Suroviny na čokoládovú polevu:

50 g čokoláda na varenie,

50 g cera.

Postup:

Všetky suroviny zmiešame a vypracujeme sypké cesto (cesto nebude moc držať pokope, tak sa nezľaknite 🙂 ). Cesto vtláčame do formičiek na rožky – až po okraj. Formičky nemusíme vymastiť, ani vysypať múkou. Formičky naukladáme na plech a dáme piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 160 °C zhruba 12 až 15 minút (z rúry ich vyberáme hneď, ako chytia ľahučký nádych, stále by mali byť svetlé – treba to sledovať, lebo ku koncu rýchlo hnednú). Ešte horúce vyklopíme z formičiek a po vychladnutí konce namáčame v čokoládovej poleve (rozpustená cera s čokoládou na varenie vo vodnom kúpeli).

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.