Škoricová bábovka s čokoládou
Suroviny:
2 hrnčeky hladká múka (prípadne špaldová hladká múka),
2 vajcia,
štipka soli,
1 hrnček cukru (kryštálový/trstinový zmiešaný so škoricovým cukrom),
1 kypriaci prášok do pečiva,
1 -2 ČL mletá škorica,
1 hrnček mlieko,
1/2 hrnčeka roztopené maslo,
kúsky čokolády.
Postup:
Žĺtky vymiešame s cukrom, následne pridáme mlieko a vymiešame. Postupne pridávame múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva, roztopené maslo a všetko spolu dobre vymiešame ručným mixérom. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh, ktorý postupne zapracujeme do cesta vareškou. Nakoniec pridáme mletú škoricu a kúsky čokolády a premiešame. Hotové cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy a dáme piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C cca 45 min.