Škoricová bábovka s čokoládou

Škoricová bábovka s čokoládou

Suroviny:

2 hrnčeky hladká múka (prípadne špaldová hladká múka),

2 vajcia,

štipka soli,

1 hrnček cukru (kryštálový/trstinový zmiešaný so škoricovým cukrom),

1 kypriaci prášok do pečiva,

1 -2 ČL mletá škorica,

1 hrnček mlieko,

1/2 hrnčeka roztopené maslo,

kúsky čokolády.

 

Postup:

Žĺtky vymiešame s cukrom, následne pridáme mlieko a vymiešame. Postupne pridávame múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva, roztopené maslo a všetko spolu dobre vymiešame ručným mixérom. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh, ktorý postupne zapracujeme do cesta vareškou. Nakoniec pridáme mletú škoricu a kúsky čokolády a premiešame. Hotové cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy a dáme piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C cca 45 min.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.