Niet nad tradičné, jemné, chutné a lahodné medové rezy s domácimi medovými plátmi a s pudingovou plnkou zo Zlatých klasov, ktoré pozostávajú z jednoduchých surovín. Medové rezy sú veľmi obľúbené na Vianoce i Veľkú noc.
Medové rezy
Suroviny na cesto:
150 g med,
2 celé vajcia,
140 g práškový cukor,
50 g maslo,
500 g hladká múka špeciál,
2 ČL sóda bikarbóna,
Suroviny na plnku:
250 g maslo,
250 g práškový cukor,
2 balíky Zlatý klas,
600 ml mlieko,
2 ks vanilkový cukor,
Na posypanie:
horká čokoláda s vyšším obsahom kakaa
Postup:
Nad paru do misy dáme 150 g medu, 2 celé vajcia, práškový cukor a maslo. Necháme spustiť, miešame do spenenia, hmota sa musí dobre prehriať. Keď nám začne pekne voňať a je dobre prehriata, odstavíme ju, pridáme preosiatu hladkú múku zmiešanú so sódou bikarbóny a zamiesime hladké cesto. Cesto rozdelíme na štyri časti, každú časť rozvaľkáme na tenko a upečieme zvlášť každý plát na vymastenom a múkou vysypanom plechu. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C zhruba 7-9 minút. Pripravíme si plnku. Z mlieka, klasov a vanilkových cukrov si uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť za občasného miešania pri izbovej teplote. V mise vymiešame maslo s práškovým cukrom a postupne primiešame hustú kašu. Plnku si rozdelíme na 4 časti a naplníme pláty. Každý plát trošku popritláčame rukami, nakoľko dávame plnku i na posledný plát, pláty nezaťažujeme. Nakoniec posypeme strúhanou horkou čokoládou, alebo polejeme čokoládovou polevou. V chladničke ich necháme do druhého dňa, aby zvláčneli a „nažili“ plnkou. Na druhý deň nakrájame na rezy.