Medové rezy

Medové rezy

Niet nad tradičné, jemné, chutné a lahodné medové rezy s domácimi medovými plátmi a s pudingovou plnkou zo Zlatých klasov, ktoré pozostávajú z jednoduchých surovín. Medové rezy sú veľmi obľúbené na Vianoce i Veľkú noc.

Medové rezy

medové rezy

 

Suroviny na cesto:

150 g med,

2 celé vajcia,

140 g práškový cukor,

50 g maslo,

500 g hladká múka špeciál,

2 ČL sóda bikarbóna,

Suroviny na plnku:

250 g maslo,

250 g práškový cukor,

2 balíky Zlatý klas,

600 ml mlieko,

2 ks vanilkový cukor,

Na posypanie:

horká čokoláda s vyšším obsahom kakaa

 

Postup:

Nad paru do misy dáme 150 g medu, 2 celé vajcia, práškový cukor a maslo. Necháme spustiť, miešame do spenenia, hmota sa musí dobre prehriať. Keď nám začne pekne voňať a je dobre prehriata, odstavíme ju, pridáme preosiatu hladkú múku zmiešanú so sódou bikarbóny a zamiesime hladké cesto. Cesto rozdelíme na štyri časti, každú časť rozvaľkáme na tenko a upečieme zvlášť každý plát na vymastenom a múkou vysypanom plechu. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C zhruba 7-9 minút. Pripravíme si plnku. Z mlieka, klasov a vanilkových cukrov si uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť za občasného miešania pri izbovej teplote. V mise vymiešame maslo s práškovým cukrom a postupne primiešame hustú kašu. Plnku si rozdelíme na 4 časti a naplníme pláty. Každý plát trošku popritláčame rukami, nakoľko dávame plnku i na posledný plát, pláty nezaťažujeme. Nakoniec posypeme strúhanou horkou čokoládou, alebo polejeme čokoládovou polevou. V chladničke ich necháme do druhého dňa, aby zvláčneli a „nažili“ plnkou. Na druhý deň nakrájame na rezy.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *