Rezy a dezerty

Tvarohové želé kocky

Vynikajúci dezert z kakaového piškótového cesta, s tvarohovou plnkou a pomarančovou želatínou:

Tvarohové želé kocky

tvarohove-kocky

Suroviny na cesto:

3 ks vajcia,

200 ml olej,

200 ml mlieko,

250 g polohrubá múka,

1 kypriaci prášok do pečiva

2 PL kakao,

300 g práškový cukor.

Suroviny na tvarohovú plnku:

250 g maslo,

500 g mäkký tvaroh,

100 g práškový cukor,

2 ks vanilkový cukor.

Suroviny na želatínu:

1 l pomarančový džús

2 ks Zlatý klas.

 

Postup:

V miske vymiešame vajcia s práškovým cukrom do peny, potom pridáme olej, mlieko, polohrubú múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a nakoniec pridáme kakao. Všetko spolu dobre vymiešame ručným mixérom. Hotové cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, alebo plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C zhruba 25 až 30 minút. Vychladnutý koláč potrieme tvarohovou plnkou a polejeme pomarančovou želatínou.

Príprava tvarohovej plnky: V miske si vymiešame práškový cukor so zmäknutým maslom. Následne pridáme tvarohy zmiešané s vanilkovými cukrami a všetko spolu dobre vymiešame.

Príprava želatíny: V miske si vymiešame 500 ml pomarančového džúsu s 2 Zlatými klasmi. Do hrnčeka dáme variť druhých 500 ml pomarančového džúsu, do ktorého potom pridáme džús zmiešaný so Zlatými klasmi a privedieme do varu. Varíme zhruba 1-2 minúty a trocha vlažné vylejeme na tvarohovú plnku (ani horúce, ani studené). Koláč necháme stuhnúť v chladničke, nakrájame na kocky a podávame.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *