Strúhaný tvarohový koláč

Máte chuť na tvarohový koláč s poriadnou vrstvou tvarohu? Tak tento tradičný, rýchly a vynikajúci strúhaný tvarohový koláč, Vás určite nesklame 🙂

Strúhaný tvarohový koláč

struhany-tvarohovy-kolac-fotopostup

Suroviny na cesto:

400 g hladká múka,

250 g maslo,

150 g práškový cukor,

1 žĺtok,

1 kypriaci prášok do pečiva,

1 vanilkový cukor,

1 PL kakao.

Suroviny na tvarohovú plnku:

750 g hrudkovitý tvaroh,

200 g práškový cukor,

1 vanilkový cukor,

štipka citrónová kôra,

3 ks žĺtky,

4 ks bielky.

 

Postup:

V miske zmiešame zmäknuté maslo so žĺtkom, práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme kypriaci prášok do pečiva a po častiach zapracujeme múku zmiešanú s kakaom. Vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré rozdelíme na dve polovice a vložíme ich zhruba na 30 minút do chladničky. Medzitým si pripravíme tvarohovú plnku. Všetky suroviny, okrem bielkov dobre vymiešame a nakoniec pridáme vyšľahaný tuhý sneh z bielkov, ktorý zapracujeme vareškou.

Na vymastený a múkou vysypaný plech, alebo plech vystlaný papierom na pečenie nastrúhame na strúhadle (na hrubo) polovicu cesta, ktorú rozprestrieme po celej ploche. Následne vylejeme tvarohovú plnku a na povrch nastrúhame druhú polovicu cesta. Pečieme pri teplote 180 °C zhuba 25 – 30 minút.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.