Rumové rezy

Rumové rezy

Múčnik s príchuťou rumu, to sú vynikajúce rumové rezy s rumovou polevou, ktoré sú veľmi chutné, rýchle a jednoduché. Dezert je vhodný pri každej príležitosti.

Rumové rezy

rumove-rezy

Suroviny na cesto:

250 g práškový cukor,

250 g maslo,

250 g hrubá múka,

6 ks vajcia,

80 g čokoláda (kakao),

100 ml rum (um),

hrsť mleté vlašské orechy.

Suroviny na rumovú polevu:

300-350 g preosiaty práškový cukor,

cca 4 PL rum (um)

2 ČL horúca prevarená voda.

 

Postup:

Žĺtky oddelíme od bielkov. V miske vymiešame žĺtky s práškovým cukrom do penista, pridáme rozpustené maslo, čokoládu, alebo kakao, rum, hrubú múku, hrsť mletých vlašských orechov a všetko spolu dobre vymiešame ručným mixérom. Nakoniec vareškou do cesta zapracujeme vyšľahaný tuhý sneh z bielkov a premiešame. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, alebo plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C zhruba 20 – 25 min. Vychladnutý koláč potrieme rumovou polevou a necháme stuhnúť.

Príprava polevy: Preosiaty práškový cukor vymiešame s rumom. Prevarenú vodu pridávame podľa potreby (záleží od cukru – ak je poleva riedka, pridáme práškový cukor, ak hustá, pridáme prevarenú vodu).

 



1 thought on “Rumové rezy”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *