RAW torta Mango

RAW torta Mango

Mango je mimoriadne bohaté na vitamíny A,B,C,E a K, je to vynikajúci zdroj vlákniny, draslíka a medi. Zároveň obsahuje aj veľa horčíka, mangánu, zinku a antioxidantov. Táto unikátna kombinácia vitamínov a minerálov robí z manga ideálne ovocie pre zdravie i pre krásu. Upokojuje nervy, zbavuje nervozity, odbúrava stres, zlepšuje kvalitu spánku, ale i posilňuje imunitu, prečisťuje a omladzuje. Taktiež pomáha pri únave očí a chráni pred šeroslepotou, vracia prirodzenú farbu a pružnosť pokožke i vlasom a slúži i ako výborná prevencia proti prechladnutiu a infekciám.

Aby sa všetky tieto vitamíny a minerály, čo najviac zachovali, najlepšie je konzumovať čerstvé mango, čiže bez tepelnej úpravy, ktoré však veľmi chutí vychladené. Preto pridávam tento recept na:

RAW Mangová torta

raw-mango-torta-fotopostup

Suroviny na korpus 24 cm:

300 g vlašské orechy (alebo mix orechov – 150 g mandle a 150 g vlašské orechy – orechy musia byť namočené cez noc a osušené),

200 g ďatle (namočené na pol hodiny do vody),

1/2-ica vanilková tobolka (vanilkový lusk),

nastrúhaná kôra z 1 biocitróna.

Suroviny na mangový krém:

400 g kešu orechy – namočené cez noc, (namiesto kešu orechov môžeme použiť i strúhaný kokos – avšak záleží od veľkosti, zrelosti a šťavnatosti manga),

2 ks zrelé mango,

5 PL med (alebo agávový sirup),

200 ml panenský kokosový olej,

trocha citrónovej kôry.

Na ozdobenie:

jahody,

mango,

mletá škorica.

 

Postup:

Orechy pomelieme na múku a pridáme ďatle. Všetko spolu pomixujeme v mixéri a vypracujeme lepivú hmotu, ktorú natlačíme na spodok tortovej formy. Na chvíľu dáme stuhnúť do chladničky. Potom na hmotu naukladáme nakrájané mango. Následne si pripravíme mangový krém. Všetky ingrediencie na krém rozmixujeme do hladka a vylejeme na korpus. Dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 8 hodín. Ozdobíme podľa fantázie.

 

 

 



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *