RAW torta lesná zmes

RAW torta lesná zmes

Trend surovej (raw) stravy teraz slávi veľké úspechy a sladké raw koláče sú fakt vynikajúce. Raw dezerty sú bez lepku, múky, cukru, laktózy, bez živočíšnych produktov a bez tepelnej úpravy, čím si zachovávajú všetky vitamíny. Teda sa pripravujú zo surovín, ktoré sa tepelne nijako nespracovávajú – nikdy sa nevaria ani nepečú. Pri ich príprave treba použiť kvalitný vysokootáčkový mixér a potom ich dobre schladiť v chladničke. Na korpus sa väčšinou používajú ďatle a rôzne druhy orieškov, prípadne pohánkové vločky, hrozienka a podobne. Základom krému bývajú väčšinou kešu oriešky, rozmixované ovocie, kokosový olej, kakaové maslo atď.

Raw torta lesná zmes

(jahody, maliny, ríbezle, černice a čučoriedky)

raw torta lesná zmes fotopostup

Suroviny na korpus priemer 26 cm:

400 ďatle (namočené na pol hodiny do vody),

400 g orechy (mandle, vlašské, lieskovce..) ja som dala zmes vlašských a lieskovcov, orechy musia byť namočené cez noc a osušené,

60 g kakao natural,

200 g ovocie (poukladáme na korpus, ja som dala černice).

Suroviny na prvý krém:

600 g ovocie (mix jahody, maliny, ríbezle, černice a čučoriedky),

300 ml panenský kokosový olej,

60 ml kakaové maslo,

300 g kešu orechy (namočené cez noc),

45 g cvikla,

150 ml javorový, alebo agávový sirup, prípadne med.

Suroviny na korpus, priemer 20 cm:

200 ďatle (namočené na pol hodiny do vody),

200 g orechy (mandle, vlašské, lieskovce..) ja som dala zmes vlašských a lieskovcov, orechy musia byť namočené cez noc a osušené,

30 g kakao natural,

200 g ovocie (poukladáme na korpus, ja som dala černice).

Suroviny na druhý krém:

400 g ovocie (mix jahody, maliny, ríbezle, černice a čučoriedky),

200 ml panenský kokosový olej,

40 ml kakaové maslo,

200 g kešu orechy (namočené cez noc),

30 g cvikla,

100 ml javorový, alebo agávový sirup, prípadne med.

Suroviny na raw čokoládu:

100 g kakaové maslo,

50 g kakao natural,

50 g med.

Suroviny na dozdobenie:

čerstvé ovocie a goji.

Postup:

Orechy a kakao pomelieme na múku a pridáme ďatle. Hmotu natlačíme na spodok tortovej formy. Na korpus naukladáme nakrájané černice. Pripravíme si krém. Všetky ingrediencie na krém rozmixujeme do hladka a vylejeme na korpus. Dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 8 hodín. Rovnako pripravíme i druhé poschodie. Po stuhnutí uložíme menší vychladený korpus na väčší a tortu ozdobíme ovocím, raw čokoládou a goji.

Príprava raw čokolády: Kakaové maslo roztopíme vo vodnom kúpeli, primiešame kakao a med. Ideálne je zahriať zmes na 42 °C, následne temperujeme na 31,5 °C (vtedy je čokoláda pripravená na tuhnutie).



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *