Rezy a dezerty

Višňový koláč

Jednoduchý, rýchly a vynikajúci

višňový koláč z ovsených vločiek s tvarohom a s kokosom

višňový koláč fotorecept

Suroviny cesto – na okrúhlu tortovú formu, priemer 26 cm :

8 PL ovsené vločky,

8 PL med,

8 PL strúhaný kokos,

140 g maslo,

4 ks vajcia.

Suroviny na tvarohovú plnku:

250 g jemný tvaroh,

1 celé vajce,

3 PL med.

Na vrch višne (čerstvé, zavárané).

 

Postup:

V miske si pripravíme tvarohovú plnku zmiešaním tvarohu s vajcom a medom. Do druhej misky dáme ovsené vločky, pridáme strúhaný kokos, roztopené maslo, med a žĺtky. Následne primiešame tvarohovú plnku a všetko spolu dobre premiešame. Nakoniec pridáme vyšľahaný tuhý sneh z bielkov, ktorý zapracujeme do cesta vareškou. Hotové cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Na vrch naukladáme umyté a odkôstkované višne (čerešne). Ak sú kyslé, posypeme ich trochou hnedého cukru (ak sú zavárané, cukor už nedávame). Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 170 °C zhruba 25 až 30 minút.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *