Špaldová kakaová roláda

Vynikajúca kakaová roláda zo špaldovej múky s vanilkovou plnkou, poliata čokoládovou ganache polevou je jednoduchá, rýchla a veľmi chutná. Do rolády môžeme pridať akékoľvek ovocie podľa chuti.

Kakaová roláda zo špaldovej múky

kakaová roláda

Suroviny na cesto:

6 ks vajcia,

90 g práškový cukor,

2 PL kakao,

1 PL špaldová múka.

Suroviny na plnku:

120 g maslo,

100 g práškový cukor,

1,5 balíka vanilkový cukor,

150 ml mlieko,

1 PL špaldová múka.

Suroviny na čokoládovú ganache polevu:

100 g čokoláda na varenie,

80 – 100 g smotana na šľahanie 33% .

 

Postup:

Žĺtky oddelíme od bielkov. V miske vymiešame žĺtky s práškovým cukrom do peny, potom pridáme kakao, špaldovú múku a nakoniec pridáme vyšľahaný tuhý sneh z bielkov. Hotové cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť. Pečieme pri teplote 200 °C zhruba 15 až 20 minút. Medzitým si rozložíme utierku, na ktorú dáme papier na pečenie, vyklopíme ešte horúci koláč tak, aby nám papier na pečenie, na ktorom sa koláč piekol, zostal na vrchu a papier opatrne strhneme. Následne stočíme do rolády a necháme vychladnúť. Vychladnutú roládu rozvinieme, potrieme vanilkovou plnkou, môžeme naukladať ovocie podľa sezóny a opäť stočíme. Vrch tiež potrieme plnkou a polejeme čokoládovou polevou, alebo použijeme čokotransfer (pomôcka na prenos dekoratívnych vzorov na povrch čokolády.

Plnka: V miske vymiešame maslo, práškový aj vanilkový cukor. Z mlieka a špaldovej múky uvaríme hustú kašu, ktorú po vychladnutí primiešame k maslu s cukrom.

Transfer fólia: Horkú temperovanú čokoládu rozotrieme na pripravenú transfer fóliu, ktorú máme položenú dekorom nahor. Po krátkom stuhnutí ju stočíme okolo rolády a necháme ešte tuhnúť v chladničke. Po stuhnutí čokolády, fóliu opatrne stiahneme.

Ganache poleva: Smotanu na šľahanie tesne pred bodom varenia odstavíme a pridáme čokoládu.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.