Roláda s čučoriedkami

Rolády patria medzi obľúbené múčniky, nakoľko sú veľmi jednoduché a dobré. Z obyčajnej rolády môžeme vytvoriť originálny kreatívny zákusok a to tak, že ju jednoducho pomaľujeme. A preto som sa rozhodla pre túto maľovanú roládu s čokoládovo-smotanovou plnkou a čučoriedkami.

Maľovaná roláda s plnkou z bielej čokolády, smotany a s čučoriedkami vo vnútri

roláda s čučoriedkami fotopostup

Suroviny na cesto:

5 ks vajcia,

10 PL práškový cukor,

10 PL vriaca voda,

1/2 balíčku kypriaci prášok do pečiva,

10 PL hrubá múka,

štipka soli,

1 vanilkový cukor.

Suroviny na plnku:

150 g biela čokoláda,

150 ml smotana na varenie 33 %,

150 g práškový cukor,

150 g maslo,

1 pohár zavárané čučoriedky.

Suroviny na dekoračnú pastu:

1 bielok,

40 g hladká múka,

30 g rozpustené maslo,

potravinárske farbivo.

 

Postup:

Všetky prísady na dekoračnú pastu dobre rozmiešame a zafarbíme buď jednou, alebo viacerými potravinárskymi farbivami. Pastu naplníme do zdobičky s tenkou trubičkou (môžeme použiť i mikroténový sáčok) a na plech s papierom na pečenie namaľujeme ornamenty (ornamenty si môžeme predkresliť na kancelársky papier a ten vložíme pod papier na pečenie). Potom uložíme plech na 15 minút do mrazáka, alebo chladničky, aby ornamenty ztuhli.

V mise vyšľaháme elektrickým šľahačom žĺtky s vanilkovým a práškovým cukrom do peny. Postupne pridávame vriacu vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec vareškou zapracujeme vyšľahaný tuhý sneh z bielkov a štipki soli. Hotové cesto opatrne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie, ktorý vytiahneme z chladničky a pečieme pri teplote 200 °C zhruba 15 až 18 minút.

Upečenú roládu stočíme pomocou papiera na pečenie a utierky, dávame pozor na to, aby vzor zostal na vrchu a necháme takto roládu vychladnúť. Medzitým si pripravíme plnku.

Smotanu s čokoládou rozpustíme na miernom ohni (nesmie vrieť) na hustú kašu a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Zvlášť si vymiešame maslo s cukrom a postupne pridávame vychladnutú čokoládovú masu.

Vychladnutú roládu rozvinieme, natrieme plnkou, naukladáme odkvapkané čučoriedky, zrolujeme späť a dáme stuhnúť do chladničky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.