Jahodovo-tvarohové minibábovky

Upečte si tieto vynikajúce, s jemnou konzistenciou, no najmä lahodné tvarohové minibábovky s jahodami, ktoré potešia každý mlsný jazýček i detské očká. Samozrejme nielen tie detské 🙂

Tvarohové minibábovky s jahodami

jahodovo-tvarohové minibábovky

Suroviny:

200 g polohrubá múka,

1 balík kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker,

250 g zmäknuté maslo,

200 g kryštálový cukor,

1 vanilkový cukor Dr. Oetker,

4 vajcia,

250 g jemný tvaroh,

kôra z jedného citróna,

250 g jahody (odoberieme i na ozdobenie)

práškový cukor na posypanie.

 

Postup:

Žĺtky a bielka rozdelíme. V miske vymiešame zmäknuté maslo s kryštálovým i vanilkovým cukrom, postupne pridávame žĺtky. Ďalej pridáme tvaroh, citrónovú kôru a nakoniec primiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a poriadne premiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý postupne vareškou zapracujeme do cesta. Jahody si nakrájame na malé kúsky, zopár jahôd si môžeme nechať na ozdobu. Do vymastenej a múkou vysypanej formy na minibábovky (ak je forma silikónová, nemusíme ju vymastiť a vysypať múkou), dáme na dno formičiek trochu cesta, na to uložíme hrsť jahôd a prikryjeme opäť cestom, skoro až po okraj formy. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 170 °C zhruba 25 až 30 minút. Upečené minibábovky necháme vychladnúť, vyklopíme, posypeme práškovým cukrom a vrch môžeme dozdobiť jahodami.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.