Čokoládové muffiny

Vynikajúce, jemnučké a krásne nadýchané čokoládové muffiny zo špaldovej múky a lá brownies, sú nenáročné na prípravu a sú skutočnou lahodnou maškrtou pre milovníkov čokolády.

Čokoládové muffiny zo špaldovej múky

Suroviny:

120 g horká čokoláda (s vyšším obsahom kakaa),

125 g maslo,

4 ks vajcia,

150 g trstinový/kryštálový cukor,

1 ks vanilkový cukor,

30 g holandské kakao,

75 g hladká špaldová múka,

1 ČL kypriaci prášok do pečiva,

45 mm košíčky.

 

Postup:

Vo vodnom kúpeli si rozpustíme maslo s horkou čokoládou. V miske vymiešame vajcia s cukrom do penista, pridáme zmiešanú čokoládovo-maslovú hmotu a všetko spolu dobre vymiešame ručným mixérom. Nakoniec pridáme hladkú špaldovú múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a s kakaom. Všetko spolu dobre vymiešame, kým nám nevznikne „čokoládová pena“ a môžeme plniť košíčky. Košíčky plníme do 2/3-in, nakoľko nám ešte „porastú“. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C zhruba 15-20 minút. Z dávky vyjde 18 ks košíčkov.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.