Drobné pečivo, tuhé cestá

Škoricové klbká

Vôňa škorice na Vianoce musí byť.  Či už keksíky, alebo iné pečivo, ale skrátka pečivo so škoricovou chuťou na Vianočnom stole nesmie chýbať. Pridávam tento recept na vynikajúce škoricové klbká. Tí, ktorí škoricu milujú si ho istotne obľúbia 🙂

Škoricové klbká

Suroviny:

250 g hladká múka,

100 g práškový cukor,

2 ks kakaový puding Dr.Oetker,

2 ks vanilkový cukor,

1 PL mletá škorica,

200 g maslo,

1 vajce,

cukríky, snehové vločky…. na ozdobenie.

 

Postup:

Všetky ingrediencie (okrem cukríkov na ozdobenie) zmiešame v miske a vypracujeme cesto, ktoré necháme odležať minimálne 1 hodinu v chladničke. Následne vytvarujeme rukou malé guličky, ktoré postupne pretláčame cez lis na cesnak do tvaru klbka na plech, vystlaný papierom na pečenie. Pomáhame si pritom príborovým nožíkom. Klbká ozdobíme cukríkmi, snehovými vločkami a podobne a dáme piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C zhruba 8 – 10 minút.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *