Drobné pečivo, tuhé cestá

Orechové tyčinky

Toto jednoduché a rýchle, trvanlivé, drobné pečivo s vynikajúcou, lahodnou čokoládovo-orechovou chuťou, môžeme robiť s obmenami orechov, či už lieskových, vlašských, alebo mandlí, taktiež i s obmenami čokolády (biela, alebo čierna).

Čokoládovo-orechové tyčinky máčané v čokoláde

Suroviny:

300 g hladká múka,

50 g mleté orechy (vlašské, lieskové, mandle),

50 g nastrúhaná čokoláda (čierna, biela),

120 g práškový cukor,

1 ks vanilkový cukor,

1 ks vajce,

200 g maslo.

Suroviny na čokoládovú glazúru:

100 g čokoláda,

40 g maslo.

 

Postup:

Do misky dáme preosiatu hladkú múku, pridáme mleté orechy, nastrúhanú čokoládu, práškový cukor, vanilkový cukor, vajce, a maslo nakrájané na menšie kúsky. Zo surovín vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky minimálne na 1 hodinu. Zo studenej hmoty vytvarujeme zhruba 30 cm dlhé „šúlky“, hrubé 1,5 – 2 cm. Potom si odstrihneme kúsok papiera a podľa neho režeme rovnako dlhé „šúlčeky“ dlhé zhruba 5 cm, aby sme mali všetky rovnaké. Hotové tyčinky naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C zhruba 15 – 20 minút. Tyčinky necháme vychladnúť a medzitým si pripravíme čokoládovú glazúru. Nakoniec vychladnuté tyčinky máčame z oboch strán v čokoládovej glazúre a necháme stuhnúť na mriežke.

Čokoládová glazúra: Vo vodnom kúpeli necháme rozpustiť čokoládu, následne pridáme maslo a miešaním spojíme.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *