Drobné pečivo, tuhé cestá

Domáce florentínky

Vynikajúce, domáce

florentínky (marokánky) zo špaldovej múky

Suroviny:

50 g maslo,

75 ml smotana na šľahanie 33 %,

100 g kryštálový cukor,

50 g med,

120 g nasekané orechy (ja som použila 100 g mandlí a 20 g vlašských orechov),

120 g nasekané kandizované ovocie,

50 g hladká špaldová múka.

Čokoládová poleva:

100 g čokoláda,

60 g cera (maslo).

 

Postup:

Maslo, smotanu, cukor a med dáme do hrnčeka a za občasného miešania povaríme. Keď sa začne hmota variť, stíšime plameň a za stáleho miešania, aby sa nám hmota nepripálila povaríme ešte 5 minút. Potom odstavíme z ohňa. Do zmesi pridáme nasekané orechy, ďalej kandizované ovocie a nakoniec prisypeme múku. Všetko spolu dobre premiešame. Malou čajovou lyžičkou ukladáme malé kôpky na plech vystlaný papierom na pečenie, kôpky ešte trochu lyžičkou upravíme. Ukladáme ich ďalej od seba, nakoľko sa pri pečení roztečú. (Na plech dáme maximálne 9 ks). Rúru rozohrejeme na teplotu 160 °C a florentínky pečieme zhruba 5 minút, kým sa neroztečú. Potom stíšime na 130 °C a dopekáme ešte zhruba 8 minút (kraje začnú zlatnúť).  Ak sa nám i napriek tomu spoja, keď ich vytiahneme z rúry, upravíme ich lyžičkou do požadovaného tvaru a necháme ich na plechu úplne vychladnúť. Vychladnuté florentínky namočíme zo spodu do čokoládovej polevy (vo vodnom kúpeli rozpustená čokoláda s maslom) a môžeme urobiť vlnkové ozdobenie vidličkou. Necháme stuhnúť v chladničke.

1 thought on “Domáce florentínky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *