Kokosové ježe

Kokosové ježe

Veľmi chutné a šťavnaté máčané kokosové rezy na Vianoce nesmú chýbať. Preto pridávam tento recept, ktorý mám od svojej babky a každý rok ho pečie i moja mama. Takže u nás je to tradičný vianočný dezert, ktorý poznám z detstva, ešte pod názvom medové do kokosu. Avšak mnohí z vás ho poznajú ako kokosové ježe.

Kokosové ježe

Suroviny na cesto:

420 g hladká múka špeciál, alebo špaldová hladká múka,

1/2 balíka kypriaci prášok do pečiva,

200 ml mlieko,

2 vajcia,

50 g maslo,

300 g práškový cukor,

4 PL med.

Suroviny na polevu:

250 g práškový cukor,

250 g maslo,

4 PL um (rum),

4 PL mlieko,

4 PL kakao.

Strúhaný kokos na obaľovanie.

 

Postup:

V miske vymiešame vajcia s práškovým cukrom do peny, následne pridáme zmäknuté maslo a všetko spolu vymiešame do hladka. Potom pridáme med, mlieko, preosiatu hladkú múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a všetko spolu dobre vymiešame. Hotové cesto dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C zhruba 25-30 minút. Hotový korpus necháme vychladnúť. Vychladnutý korpus nakrájame na kocky, obdĺžniky…., namočíme do polevy (vo vodnom kúpeli – nad parou, vymiešame všetky suroviny na polevu) a ihneď obalíme v kokosovej múčke.

 



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *