Veľmi chutné a šťavnaté máčané kokosové rezy na Vianoce nesmú chýbať. Preto pridávam tento recept, ktorý mám od svojej babky a každý rok ho pečie i moja mama. Takže u nás je to tradičný vianočný dezert, ktorý poznám z detstva, ešte pod názvom medové do kokosu. Avšak mnohí z vás ho poznajú ako kokosové ježe.
Kokosové ježe
Suroviny na cesto:
420 g hladká múka špeciál, alebo špaldová hladká múka,
1/2 balíka kypriaci prášok do pečiva,
200 ml mlieko,
2 vajcia,
50 g maslo,
300 g práškový cukor,
4 PL med.
Suroviny na polevu:
250 g práškový cukor,
250 g maslo,
4 PL um (rum),
4 PL mlieko,
4 PL kakao.
Strúhaný kokos na obaľovanie.
Postup:
V miske vymiešame vajcia s práškovým cukrom do peny, následne pridáme zmäknuté maslo a všetko spolu vymiešame do hladka. Potom pridáme med, mlieko, preosiatu hladkú múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a všetko spolu dobre vymiešame. Hotové cesto dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C zhruba 25-30 minút. Hotový korpus necháme vychladnúť. Vychladnutý korpus nakrájame na kocky, obdĺžniky…., namočíme do polevy (vo vodnom kúpeli – nad parou, vymiešame všetky suroviny na polevu) a ihneď obalíme v kokosovej múčke.