Vynikajúce, jemné, vianočné makové pečivo, zlepované domácim lekvárom a pofrkané čokoládvou polevou:
Makové srdiečka
Suroviny na cesto:
350 g polohrubá múka,
110 g práškový cukor,
100 g mletý mak,
1 vajce,
štipka soli,
250 g maslo.
Suroviny na zlepovanie:
domáci lekvár.
Suroviny na čokoládovú polevu:
50 g čokoláda na varenie,
30 g cera (maslo).
Postup:
V miske zmiešame všetky ingrediencie na cesto a vypracujeme hladké cesto, ktoré vložíme do mikroténového sáčka a necháme v chladničke odpočinúť do druhého dňa. Na druhý deň cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme srdiečka. Srdiečka naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 °C zhruba 15 min. Vychladnuté zlepujeme lekvárom a nakoniec pofrkáme čokoládovou polevou (vo vodnom kúpeli rozpustená čokoláda s maslom).