Kávové laskonky

Orechovo-kávové laskonky

z orechového snehu a karamelovo-kávovej plnky

Suroviny na orechový sneh:

300 g jemný kryštálový cukor,

100 g práškový cukor,

6 ks bielky,

2 PL polohrubá múka,

160 g mleté vlašské orechy.

Suroviny na karamelovo-kávovú plnku:

200 g práškový cukor,

50 ml uvarená mletá zrnková káva,

50 ml mlieko,

20 g hladká múka,

250 g maslo,

1 vanilkový cukor.

Suroviny na čokoládovú polevu:

40 g čokoláda na varenie,

20 g cera.

 

Postup:

Nad parou vyšľaháme bielky s kryštálovým cukrom do peny. Odstavíme a po miernom vychladnutí zamiešame práškový cukor, mleté vlašské orechy a polohrubú múku. Plech vyložíme papierom na pečenie a pomocou formy na laskonky vytvoríme laskonky (veľkou lyžicou nanesieme do otvorov sneh a uhľadíme). Formu odstránime a dáme sušiť do vopred vyhriatej rúry. Sušíme pri teplote 100 °C zhruba 30 minút. Laskonky necháme vychladnúť. Vychladnuté naplníme pomocou cukrárenského vrecka karamelovo-kávovou plnkou a vrch pofrkáme čokoládovou polevou (pofrkáme ešte pred zlepením).

Príprava karamelovo-kávovej plnky: Štyri polievkové lyžice, ktoré odoberieme z 200 g práškového cukru – skaramelizujeme. Potom pridáme 50 ml vylúhovanej a precedenej zrnkovej kávy, hladkú múku rozmiešanú v mlieku a uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť za občasného miešania pri izbovej teplote. Medzitým si vymiešame ručným šľahačom maslo so zvyšným práškovým cukrom, spolu s vanilkovým cukrom a po častiach pridávame vychladnutú kašu. Všetko spolu dobre vyšľaháme na hladký krém.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.