Mocca pečivo

Toto vynikajúce mocca pečivo s orechovo-kávovou chuťou a s lahodnou kávovou plnkou, tiež patrí medzi trvanlivé pečivo. Ale samozrejme s maslovou plnkou ho uskladňujeme v chladničke a vydrží o niečo menej ako linecké pečivo, prípadne iné drobné trvanlivé pečivo, ktoré je zlepované lekvárom.

Mocca pečivo s orechovo-kávovou chuťou a s lahodnou kávovou plnkou

mocca pečivo

Suroviny na cesto:

250 g maslo,

300 g hladká múka,

140 g práškový cukor,

140 g mleté vlašské orechy,

50 g strúhanka,

suchá káva podľa chuti – nemusí byť.

Suroviny na plnku:

250 g maslo,

125 g práškový cukor,

silná čierna káva (suchá) podľa chuti.

Suroviny na čokoládovú polevu:

80 g čokoláda na varenie

80 g cera

 

Postup:

Múku preosejeme s práškovým cukrom, spracujeme s vychladnutým, na kocky nakrájaným maslom. Postupne pridáme ostatné suroviny a vymiesime hladké cesto. Pridáme aj do cesta trochu kávy (ja to robím od oka), ale nemusí byť. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie, alebo mikroténového sáčku a  dáme na 2 hodiny do chladničky. Cesto môže v chladničke odpočívať aj cez noc. Na druhý deň cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske zhruba na 5 mm, povykrajujeme kolieska, alebo iné tvary a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C zhruba 8 až 10 minút. Vychladnuté pečivo zlepujeme kávovou plnkou a zdobíme čokoládovou polevou (pečivo môžeme len pofrkať polevou, alebo pomocou sáčku napíšeme M).

Plnka: V mise vymiešame maslo s preosiatym práškovým cukrom a pridáme kávu podľa chuti.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.