Liaty tvarohový koláč

Liaty tvarohový koláč s ovocím je vynikajúci a osviežujúci, rýchly a zároveň jednoduchý hrnčekový koláč.

Liaty pudingovo-tvarohový hrnčekový koláč s jahodami

liaty koláč fotopostup

Suroviny na cesto (hrnček je 250 ml) :

2 hrnčeky polohrubá múka,

1 kypriaci prášok do pečiva,

1 hrnček cukor krupica (trstinový cukor),

1/2 hrnčeka olej,

1 vajce,

1 hrnček mlieko,

1 PL kakao + 2 PL mlieko.

Suroviny na plnku:

500 g tvaroh,

2 vajcia,

1 balík vanilkový cukor,

3 PL cukor krupica (trstinový cukor),

1 balík Zlatý klas (vanilkový pudingový prášok Dr.Oetker),

250 ml mlieko,

700 – 800 g ovocie (jahody, ríbezle, maliny, marhule…).

 

Postup:

Jahody nakrájame. V miske si urobíme pudingovo-tvarohovú plnku zmiešaním všetkých surovín na plnku. Keď sa plnka na konci zaleje mliekom zostane dosť riedka, avšak pečením zhustne nakoľko je tam pudingový prášok, alebo zlatý klas, takže sa netreba zľaknúť. Zo surovín na cesto okrem kakaa a 2 PL mlieka urobíme hladké cesto. Odoberieme 2/3-iny cesta, ktoré rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Do zvyšného cesta 1/3-iny primiešame kakao + 2 PL mlieka a vznikne nám tmavé cesto, ktoré pôjde na vrch. Na biele cesto nalejeme pudingovo-tvarohovú plnku, naukladáme jahody, prípadne iné ovocie a zalejeme zvyšným tmavým cestom. Keďže cesto sa nedá rozotrieť, nalievame ho rovnomerne tak, aby bol tmavým cestom pokrytý celý vrch. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 °C zhruba 25 až 30 minút.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.