Tieto špaldové palacinky s černicovou omáčkou, plnené s tvarohovou plnkou, alebo plnkou z mascarpone sú famózne. Černice môžeme zameniť za iné ovocie, ako napr. maliny…
Plnené špaldové palacinky s černicovou omáčkou
Suroviny na palacinky:
250 g hladká špaldová múka,
400 ml mlieko,
3 vajcia,
štipka himalájska soľ,
olej na potieranie panvice,
20 g škoricový cukor na obaľovanie.
Suroviny na plnku:
200 g odtučnený tvaroh (alebo mascarpone),
2 PL med.
Suroviny na černicovú omáčku:
100 g mrazené černice,
2 PL kryštálový/trstinový cukor,
1 ČL zemiakový škrob.
Postup:
V miske poriadne vymiešame múku s mliekom do hladka. Ak je cesto príliš husté, pridáme trochu mlieka. Primiešame vajcia, štipku soli a vymiešame hladké cesto. Palacinky pečieme na rozpálenej panvici s kvapkou oleja do zlatohneda.
Príprava plnky: Odtučnený tvaroh (alebo mascarpone) zmiešame s medom. Plnku natierame na vychladnuté palacinky a okraje preložíme tak, aby plnka nevytiekla. Na troche rozpáleného oleja naplnené palacinky krátko opečieme z oboch strán a ešte horúce ich obalíme v škoricovom cukre.
Príprava černicovej omáčky: Do kastróla dáme černice s kryštálovým/trstinovým cukrom. Keď pustia šťavu, pridáme škrob a dôkladne premiešame. Hneď ako začne šťava hustnúť, odstavíme černicovú omáčku z ohňa a servírujeme k palacinkám.
Mňamózní recept 😛 spálil jsem jenom jednu, takže celkem úspěch . Jestli se tady najde někdo kdo má rád palačinky po slanu, vyzkoušel rýžovou palačinku a taky byla dobrá
Ďakujem krásne, určite vyskúšam ?