Maková bábovka

Opäť tu máme niečo rýchle a veľmi chutné. Mnohé gazdinky obľubujú koláče, ktorých príprava nezaberie mnoho času, taktiež nie sú náročné na suroviny a najlepšie je, keď všetky suroviny sa zmiešajú v jednej miske 🙂 Táto bábovka bez váženia, plná maku, je vynikajúci dezert ku kávičke alebo k čaji a je veľmi obľúbená pre priaznivcov maku.

Vynikajúca hrnčeková maková bábovka s kandizovaným ovocím a ganache polevou

Suroviny (hrnček = 250 ml):

3 hrnčeky polohrubá múka,

2 hrnčeky práškový cukor,

1 hrnček mletý mak,

1/2 hrnčeka kandizované ovocie,

1 hrnček mlieko,

1 hrnček olej,

1 kypriaci prášok do pečiva,

4 vajcia,

maslo a múka na vymastenie a vysypanie formy.

Suroviny na ganache polevu:

200 g čokoláda,

150 ml smotana na šľahanie 33 %.

 

Postup:

V miske vymiešame vajcia s cukrom do peny, pridáme olej, mlieko a premiešame. Potom pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva, mak, kandizované ovocie a všetko dobre vymiešame ručným mixérom. Hotové cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy a dáme piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 175° – 180 °C zhruba 55 až 60 min. Ak by pri pečení vrch bol príliš tmavý a cesto vo vnútri ešte nedopečené, prikryjeme vrch bábovky alobalom a pečieme ďalej. Upečenú bábovku necháme vychladnúť, vyklopíme a polejeme ganache polevou.

Príprava ganache polevy: Smotanu na šľahanie tesne pred bodom varenia odstavíme, pridáme čokoládu a premiešame.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.