Tvarohovo-čučoriedková torta

Tvarohovo-čučoriedková torta

Vláčna, lahodná a jemná

Tvarohová torta s čučoriedkami zo špaldovej múky

torta srdce fotopostupSuroviny na cesto:

6 – 7 PL hladká špaldová múka,

1 PL kypriaci prášok do pečiva,

4 vajcia,

350 – 400 g trstinový cukor,

100 g rozmixované čučoriedky,

nastrúhaná kôra z 1 citróna,

3 PL biely jogurt (alebo kyslá smotana),

250 g odtučnený tvaroh,

1 PL kakao,

50 g zmäknuté maslo.

Suroviny na dozdobenie:

50 g čokoláda s vyšším obsahom kakaa + trocha smotany, prípadne masla, alebo mlieka,

mandľové lupienky,

čerstvé čučoriedky.

 

Postup:

Žĺtky oddelíme od bielok. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh. V miske vyšľaháme žĺtky s trstinovým cukrom, zmäknutým maslom, následne pridáme nastrúhanú kôru z citróna, jogurt a všetko dobre vymiešame s ručným mixérom. Potom pridáme tvaroh, preosiatu špaldovú múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a opäť premiešame. Nakoniec pridáme rozmixované čučoriedky a vyšľahaný tuhý sneh z bielkov, ktorý zapracujeme do cesta vareškou. Keď máme cesto hotové, rozdelíme ho na dve časti: 2/3-iny cesta vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy o prieme zhruba 20-22 cm. Do zvyšnej tretiny cesta primiešame kakao a opäť vylejeme do tortovej formy. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 160 – 170 °C zhruba 50 minút. Vychladnuté cesto dozdobíme rozpustenou čokoládou s maslom, prípadne so smotanou, alebo mliekom a na vrch naukladáme mandľové lupienky a čučoriedky.

 

 



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *