Roláda slonie oko

Toto piškótovo-kakaovo-orechové „pokušenie“ s banánom sa obvykle pripravuje ako tzv. slonie slzy. Keďže ja som sa rozhodla urobiť roládu, nebudú slonie slzy, ale

roláda slonie oko

roláda slonie oko

Suroviny na cesto:

6 ks vajcia,

6 PL práškový cukor,

2 PL kakao,

2 PL hrubá múka,

štipka soli,

1/2 kypriaci prášok do pečiva.

Suroviny na plnku:

150 g mleté vlašské orechy,

4-5 PL mlieko,

250 g maslo,

2 ks vanilkový cukor,

3 PL práškový cukor,

2-3 banány,

čokotransfer (alebo čokoládová poleva).

 

Postup:

V miske vymiešame žĺtka s práškovým cukrom do peny. Potom pridáme kakao, preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva. V druhej miske vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a štipki soli a primiešame do žĺtkovej masy. Hotové cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť. Pečieme pri teplote 200 °C zhruba 15 až 20 minút. Medzitým si rozložíme utierku, na ktorú dáme papier na pečenie, vyklopíme ešte horúci koláč tak, aby nám papier na pečenie, na ktorom sa koláč piekol, zostal na vrchu a papier opatrne strhneme. Následne stočíme do rolády a necháme vychladnúť. Vychladnutú roládu rozvinieme, potrieme orechovou plnkou, naukladáme celé banány a opäť stočíme. Vrch tiež potrieme plnkou a polejeme čokoládovou polevou, alebo použijeme čokotransfer (pomôcka na prenos dekoratívnych vzorov na povrch čokolády.

Plnka: V miske vymiešame maslo, práškový aj vanilkový cukor. V druhej miske zmiešame orechy s horúcim mliekom, ktoré pridáme do masla s cukrom.

Transfer fólia: Horkú temperovanú čokoládu rozotrieme na pripravenú transfer fóliu, ktorú máme položenú dekorom nahor. Po krátkom stuhnutí ju stočíme okolo rolády a necháme ešte tuhnúť v chladničke. Po stuhnutí čokolády, fóliu opatrne stiahneme.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.