Mrkvový koláč

Ak si neviete predstaviť raňajky bez ovsených vločiek, upečte si takýto zdravý, jednoduchý, rýchly a veľmi chutný koláčik z ovsených vločiek, špaldovej múky, mrkvy a sušeného ovocia. Môžete doň pridať i slnečnicové semienka, prípadne chia semienka….

Po tejto zdravej maškrte, ktorú nám do práce priniesla naša kolegyňa Ivka, sa len tak zaprášilo 🙂

a preto pridávam recept na vynikajúci hrnčekový

mrkvový koláč

z ovsených vločiek a zo špaldovej múky

Suroviny:

1 hrnček ovsených vločiek (pomixované),

1/2 hrnčeka špaldová hladká múka,

1,5 hrnčeka nahrubo nastrúhaná mrkva,

1/2 hrnčeka mleté, alebo posekané vlašské orechy,

1/2 hrnčeka sušené ovocie podľa chutia (slivky, hrozienka, brusnice) – namočené na 1/2 hodinu vo vode, alebo v rume,

1/2 hrnčeka trstinový cukor,

1/2 hrnčeka olej,

3 vajcia,

1 ČL sóda bikarbóny,

1 ČL mletá škorica,

šťava + kôra z 1/2 pomaranča,

2 PL marhuľový džem.

Glazúra na potretie:

3 PL marhuľový džem + 1 PL vody

alebo čokoládová poleva na poliatie….

 

Postup:

V miske vymiešame vajcia s cukrom do peny, postupne pridáme olej, ovsené vločky, špaldovú múku, orechy, nasekané ovocie, mrkvu, sódu bikarbónu, škoricu, šťavu z pomaranča a džem. Všetko spolu dobre vymiešame. Hotové cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech na biskupský chlebík a dáme piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C zhruba 50 minút. Po upečení necháme koláč asi 10 minút vychladnúť, následne ho vyklopíme a potrieme glazúrou (zmiešaný džem s vodou), alebo ho polejeme čokoládovou polevou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.