Drobné pečivo, tuhé cestá

Medvedie labky

Medvedie labky sú tradičná vianočná pochúťka, ktorá nesmie chýbať na žiadnom vianočnom stole. Pridávam tento recept na výborné, jemné, voňavé labky s vynikajúcou orechovou chuťou. Ak však chceme labky kokosové, orechy nahradíme strúhaným kokosom.

Orechové medvedie labky

medvedie-labky

Suroviny:

250 g maslo,

350 g hladká múka,

150 g mleté vlašské orechy,

120 g práškový cukor,

4 žĺtky,

mletá škorica podľa chuti,

zmes vanilkového a práškového cukru na obaľovanie.

 

Postup:

Všetky suroviny (okrem cukru na obaľovanie) dáme do misky a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme chvíľku odpočinúť v chlade. Z cesta trháme kúsky, ktoré vtláčame palcami oboch rúk do vymastených a múkou vysypaných formičiek tak, že tlakom palca vytláčame cesto k okrajom, odkiaľ cesto odstránime. V strede nám vznikne priehlbinka, okraje majú byť čisté. Formičky poukladáme na plech na pečenie a dáme piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C zhruba 10 – 15 minút (závisí od veľkosti formičiek). Ak začínajú okraje ružovieť, vyberieme plech z rúry. Ešte horúce ich vyklopíme a obalíme v zmesi vanilkového a práškového cukru.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *